UN ANNO FA. Catalogna: 94,9 per cento di Sì al referendum per l’indipendenza. Gioventudi indipendentista: "Esempio essenziale"

30 Dicembre 2010
Image
1456-catalogna.jpg
(IlMinuto) – Cagliari, 29 dicembre 2009 – 94,9 per cento di Sì, 3,2 di No e 1,9 per cento di schede bianche e nulle. Sono questi i risultati del referendum per l’indipendenza della Catalogna che il 13 dicembre – dopo la prima consultazione del 13 settembre ad Areny de Mut – ha coinvolto 166 municipi catalani e 200 mila elettori (il 30 per cento delle persone con il diritto di voto). L’esito del voto – non riconosciuto dallo stato spagnolo – è un segnale molto positivo per la Gioventudi indipendentista sarda, organizzazione “osservatrice” del referendum. “L’esempio catalano – si può leggere in una nota – sarà essenziale per dimostrare una volta per tutte come la volontà del popolo possa superare gli ostacoli che vorrebbero mettere fra noi e il nostro percorso di autodeterminazione”.

Catalunya: 94,9 per cent de Sí al referèndum de la independència. Joventuts independentistes: “exemple essencial”

(IlMinuto) – Càller, 29 de desembre 2009 – 94,9 per cent de Sí, 3,2 de No i un 1’9 per cent de paperetes blanques i nulles. Són aquests els resultats del referèndum per la independència a Catalunya que el 13 de desembre -després de la primera consulta el 13 de setembre a Arenys de Munt – ha implicat 166 municipis catalans i 200 mil electors (el 30 per cent de persones amb dret a vot). L’èxit de la votació – no reconegut per l’Estat Espanyol – és un senyal molt poitiu per les Joventuts independentistes sardes, organització “observadora” del referèndum. “L’exemple català – es pot llegir en una nota – serà essencial per demostrar d’una vegada per totes que la voluntat del poble pot superar els obstacles que volguessin posar entre nosaltres i el nostre camí cap a l’autodeterminació”.
© RIPRODUZIONE RISERVATA